Tradycje kulinarne Szwecji- Grand Prix w Szwecji

Książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek “Tradycje kulinarne Szwecji” osiągnęła kolejny sukces!
To już 13 nagroda jaką autorka zdobyła za tę pozycję. Tym razem gratulujemy zdobycia Grand Prix w konkursie Gourmand World Cookbook Awards.
Konkurs Gourmand World Cookbook Awards odbywa się od 1995, a tegoroczna edycja miała miejsce w Szwecji – w mieście Umeå. To jedno z najważniejszych i najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych na całym świecie. „Tradycje kulinarne Szwecji” to nie jest zwykła książka kucharska, a przewodnik po skandynawskich obyczajach, tradycjach w aspekcie historycznym oraz smakach i aromatach. Jest to opowieść nie tylko o kuchni wikingów, ale też o monarchach, ludziach kultury i zwykłych ludziach. Książka przepełniona jest anegdotami, a także odniesieniami do kultury skandynawskiej, co czyni tę książkę idealną propozycją na lato. Serdecznie polecamy!

Partnerami książki “Tradycje kulinarne Szwecji” są: Ambasada Szwecji, Arctic Paper, Electrolux,
Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego, Honorowy Konsulat Generalny Szwecji w Gdańsku, Max Burgers, Polsko-Szwedzka Izba Gospodarcza oraz Stena Line.

Źródło: kuchniokracja.hanami.pl
Credits:kuchniokracja.hanami.pl

 

Archiwa